Bilgi Güvenliği AKADEMİSİ olarak ana hedeflerimizden biri içinde yer aldığımız siber güvenlik sektörünün yetişmiş eleman sayısının artmasına destek olmaktır. Bu alanda gerçekleştirdiğimiz çeşitli projelere bir yenisini daha ekleyerek, üniversite öğrenimleri devam eden ve siber güvenlik alanıyla yakından ilgilenen öğrencilere maddi destek amaçlı AR-GE burs imkanı sunuyoruz.
Bilgi Güvenliği AKADEMİSİ olarak bir ilki gerçekleştirerek üniversitelerin önlisans, lisans ve yüksek lisans öğrencileri için Siber Güvenlik AR-GE Bursu programını başlatıyoruz.
Öğrenciler belirlenen süreler içerisinde siber güvenlik alanında yapacakları projeleri tarafımıza iletmekle yükümlü olacaklardır. Proje teslim süresi sonunda, siber güvenlik sektöründeki uzman jüri üyeleri tarafından projeler çeşitli kriterlere göre değerlendirilecek ve finale kalan ilk üç proje açıklanacaktır.
Proje başlangıcında finale kalan ilk üç öğrenciye Siber Güvenlik AR-GE destek bursu verilmesi planlanmaktadır.
AR-GE destek bursu kapsamında, daha fazla öğrenciye burs verebilme amacıyla Türkiye’de güvenlik alanında faaliyet gösteren firmalar ile iletişime geçilip, işbirliği teklifinde bulunulmuştur. İşbirlikteliği için görüşülen her bir firma ile ayrıca know-how aktarımı konusunda da yardım talebi konusu gündeme getirilecektir.
Diğer güvenlik firmaları ile yapılan görüşmeler sonucunda, firmaların katkılarına göre toplamda 10 öğrenciye burs verme hedefi ile yola çıkıyoruz. Bu işbirlikteliği sonucunda, çıktıların değerlendirilmesi ile elde edilecek sonuçlara göre projenin kapsamı büyütülerek, Siber Güvenlik AR-GE bursun 2 yıl içerisinde 25 öğrenciye ulaşılması planlanmaktadır.
Projenin amacı; destek için hak kazanmış bursiyer arkadaşların ortaya çıkaracakları ürünün, oluşum aşamasında, know-how ve vizyon aktarımı ile desteklenmesi, ürün son halini aldıktan sonra ise ürünün piyasada yer edinmesi, pazarlama, satış ve benzeri süreçlerine destek olunmasıdır.
Bu desteğin bir diğer amacı ise; ülkemizde yerli güvenlik projelerinin ve çözümlerinin ortaya çıkması, geliştirilmesi ve uluslararası pazara açılabilmeleri adına destek olabilmektir.
Projenin istenilen şekilde hayata geçirilmesi durumunda, ileri ki dönemlerde güvenlik alanında yerli eko sistemin oluşturulup, ölçek ekonomisi yaratılarak uluslararası pazarda önemli bir oyuncu olunması amaçlanmaktadır. Devlet teşviklerinin yanında, bu tür sektörel teşviklerin maddi kaynak temininden çok, satış ve pazarlama kanalları konusunda marjinal fayda sağlayacağı ön görülmektedir.
Süreçler ve Tarihler:
- 11 Temmuz 2016 – Duyuru ve Başvuru başlangıcı
- 9 Ekim 2016 Ön Başvuruların Değerlendirme Sonuçlarının Açıklanması
- Proje Sunumlarının Gerçekleştirilmesi
- Finale kalan projeler için prototip ürün için gerekli sürenin tanınması
- Ocak 2017 Kazanan projelerin duyurulması
Ek Bilgiler:
- Projelerde verilecek olan maddi desteği yanında proje süresince know-how ve vizyon desteği de sunulacaktır.
- Özel sektör ve üniversitelerden oluşan 10 kişilik bir jüri üyesi projeleri değerlendirecektir.
- Ön değerlendirmenin ardından finale kalan projeler ayrıntıları ile açıklanacaktır.
- Sektörün önde gelen uzmanları ile projenin hayata geçiriliş süresince mentörlük yapılacaktır.
Diğer tüm detaylar Temmuz ayındaki duyuru tarihinde bgasecurity.com üzerinden açıklanacaktır.