Bu yıl Computer Engineering Association (CENGA) topluluğunun ev sahipliği ve BGA Bilgi Güvenliği AKADEMİSİ’nın desteği ile düzenlenen 11. Siber Güvenlik Kış Kampı, Çukurova Üniversitesi’nde başladı.
Kötü niyetli bilgisayar korsanları birçok ciddi ve kritik sisteme, her gün yüz binlerce saldırı gerçekleştiriyor. Teknolojinin gelişimi, sistemlerin dijital dünyaya adapte edilmesi, siber tehditlerin artışı ve kritik sektörlerin dijital dünya üzerinden hizmet vermeye başlamasıyla Siber Güvenlik Uzmanlığı geleceğin mesleği olarak tanımlanıyor.
Başta ABD, Çin ve Rusya gibi birçok ülke kendi siber ordularını kurarak milyarlarca dolarlık yatırımlar yapmaya ve siber güvenlik uzmanlarını yetiştirmeye başladılar. Ülkemizin siber güvenlik stratejilerine destek olmak ve bu alandaki insan kaynağı eksikliğini gidermek için BGA Bilgi Güvenliği AKADEMİSİ siber güvenlik kış kampı ile öğrencilere destek vermeye devam ediyor.
Siber Güvenlik Kampı
Bir hafta sürecek olan kampta; hacking, zafiyet tarama, zararlı yazılım analizi, mobil güvenlik, DDOS saldırılarına karşı doğru savunma, Wi-fi güvenliği, siber istihbarat, siber suçlarla mücadele gibi birçok konuda üst düzey eğitim verilirken, eğitici ve öğretici siber yarışmalar sayesinde de öğrencilerin teorik eğitimlerine pratiklik sağlayarak tecrübe kazanması hedefleniyor.
Siber Güvenlik Kış Kampı’nda 5 farklı kategoride 7 günlük eğitim verileceğini ifade eden BGA Bilgi Güvenliği AKADEMİSİ Genel Müdürü Huzeyfe Önal, gerçekleştirilen eğitimin Siber Güvenlik alanında kendini geliştirmek ve bu alanda kariyer yapmak isteyen öğrenciler için büyük bir fırsat olduğunu ifade etti.
Önal, küresel çapta yapılan siber saldırılar analiz edildiğinde kritik öneme sahip ülkelerin büyük zararlar gördüğünü belirterek, ülkemizin bu alanda uzmanlara ihtiyacı olduğunu ve yetişmiş insan kaynağı eksikliğinin gün geçtikçe daha fazla hissedildiğin altını çiziyor.
Siber Güvenlik Kış Kampı’na 158 farklı üniversiteden gelen başvurular arasında en başarılı 25 öğrenci seçildi. Kampa Bilgisayar Bilimlerinin yanı sıra, Adalet, Almanca, Aşçılık, Anestezi, Biyoloji, Felsefe, Hukuk, İktisat, İlahiyat, İmalat, İstatistik, Maliye, Öğretmenlik, Sosyoloji, Tarih, Veterinerlik, Rus Dili ve Psikoloji gibi 180 farklı alandan başvuru yapıldı.
BGA Bilgi Güvenliği AKADEMİSİ’nin sosyal sorumluluk projesi olarak düzenlediği ve Adana Çukurova Üniversitesi CENGA topluluğunun desteği ile hayata geçirilen Siber Güvenlik Kampı ile öğrencilerimiz siber güvenlik kariyerleri için önemli bir adım atıyor.