Son yıllarda yaşanan karmaşık ve fark edilmesi zor siber saldırılar APT kavramı ortaya çıkmıştır. Gelişmiş, hedef odaklı siber tehditler olarak tanımlayabileceğimiz APT kavramının en önemli bileşenini “Zararlı Yazılımlar” oluşturmaktadır.
Malware Analizi Eğitimi kurumsal ağ ortamlarında sık rastlanılan ve klasik güvenlik yazılımları (Antivirüs, HIPS vb) tarafından fark edilemeyen zararlı yazılımların analiz edilmesi, etki ve aktivitelerinin belirlenmesi ve sistemden kaldırılması için gerekli çalışmaların yapılmasını amaçlamaktadır.
Zararlı yazılımlar kendilerini çalışan diğer süreçlerin bellek alanlarına enjekte etmek gibi yöntemler kullansalar da sonuçta bir şekilde bellekte yer edinmeleri gerekir. Bunun sebebini özetlemek gerekirse; günümüz işlemcileri çalıştıracağı kodları (instruction) kendi önbelleğinden çeker. Eğer gerekli alan önbellekte yüklü değilse bu alan bellekten yüklenir. Önbellek ve belleğin senkron olmasından dolayı (detaylar için cache write back ve cache write through policy aranabilir) sistemde çalışan süreçlerin aktiviteleri bellek analizi ile tespit edilebilir.
Kurumsal Ağlarda Zararlı Yazılım Analizi Eğitimi
Siber dünyanın en etkili silahları olarak da bilinen zararlı yazılımlar, alınan tüm klasik güvenlik önlemlerini atlatarak sistemler üzerinden bilgi kaçırma, zarar verme ve istihbarat toplama amaçlı kullanılmaktadır.
Bu eğitim ile ağ ortamındaki zararlı yazılımların analizi ve tespit edilmesi konusunda BGA Security’nin uzmanlığına ve bilgisine sahip olacaksınız.
Eğitime başvurarak erken kayıt fırsatlarından yararlanabilirsiniz. Detaylı fiyat bilgisi ve eğitim kaydı için egitim@bga.com.tr adresimiz ile iletişime geçebilirsiniz. Eğitim konu başlıkları ve detaylara aşağıdaki bölümde yer verilmiştir.