Etkin Siber Savunma için Tehdit Avcılığı; Siber Tehdit Avcılığı, bir ağ (network) ya da veri seti (data set) içerisinde var olan güvenlik çözümlerinden kaçan tehditleri proaktif ve tekrarlı olarak; arama, tespit etme ve izole etme sürecidir. Siber tehdit avcılığının proaktif bir yaklaşım ile uygulanması, sisteme zarar verecek herhangi bir olay gerçekleşmeden “önlem alma süreci” haline getirmektedir.
Geleneksel siber güvenlik çözümlerinin kullanıldığı bir kurum ağı içerisinde siber güvenlik amaçlı alarm değerlendirme sistemleri, sorgu tabanlı log yönetim sistemleri, ağ güvenliği için IDS/IPS (Intrusion Detection System) sistemleri, merkezi log toplama ve korelasyon işlemleri için SIEM (Security Information and Event Management) çözümleri ve bunların dışında farklı yazılım ve teknikler kullanılmaktadır.
Her ne kadar bu çözümler sistem güvenliğini artırmak amacıyla kullanılsa da siber saldırılar gün geçtikçe artmaya devam etmektedir. Bu saldırıların büyük bir kısmı otomatize araçlar kullanılarak gerçekleştirilen ve risk seviyesi yüksek olmayan saldırılar olsa dahi, kurumların hassas verileri için büyük tehlike arz etmekte ve risk seviyesini yükseltmektedir. Tüm bu çözüm ve teknikler, siber tehdit avcılığının basit birer tekniğini kullanmaktadır; fakat gelişmiş saldırıları tespit etmek için bu tekniklerden çok daha karmaşık ve güçlü avlanma yaklaşımlarına ihtiyaç duyulmaktadır. M-Trends 2015 raporunda bir saldırganın sisteme sızdıktan sonra keşfedilme süresi ortalama 146 gün olarak belirtilmişken 2016 yılında bu ortalama 99 gün olarak belirlenmiştir.